Teatteri

Mikkelin Revyyteatteri
”Rytmi veressämme aito on, sammumaton, vallaton…”

Mikkelin Revyyteatteri on eri-ikäisistä teatteripaarman puraisemista ihmisistä koostuva harrastajateatteriryhmä. Revyyteatterin ytimenä toimii Mikkelin kansalaisopiston opintopiiri, jossa opiskellaan estradiviihteen eri osa-alueita kunnianhimoisesti mutta pilke silmäkulmassa.
Teatterin tavoitteena on tuottaa värikästä, hulvatonta ja puhuttelevaakin viihdettä niin ajan ilmiöistä kuin ihmisenä olemisen moninaisuudesta yleensä. Teatterin vuosittaiset tanssia, musiikkia ja teatteri-ilmaisua raikkaalla tavalla yhdistävät revyyproduktiot ovat tavoittaneet vuosittain toista tuhatta tyytyväistä katsojaa.

Revyyteatteri aloitti taipaleensa vuosituhannen alussa Mikkelin kansalaisopiston Iltamateatterina tarjoten jäsenilleen hauskan kanavan harrastaa ja yleisölleen pienimuotoisia, viihteellisiä iltamanumeroita. Maineen kasvaessa teatteri kävi läpi kasvojenkohotuksen muuttaen nimensä Mikkelin Revyyteatteriksi. Vuodesta 2002 lähtien teatteri on tuottanut joka kevät uuden räiskyvän revyyn ja tarjonnut ohessa monipuolisia ohjelmapalveluja kaikenkokoisiin tilaisuuksiin.

Revyyteatterin primus motor ja todellinen kantaäiti on näyttelijä-ohjaaja Tarja Pyhähuhta, joka ohjasi kaikkiaan 13 kokoillan revyytä sekä suuren määrän pienempiä keikkaohjelmistoja ryhmän synnystä kevääseen 2016 saakka. Toimintakaudella 2013-2014 Revyyteatteria ohjasi ryhmän vakiokasvo Juhana Mäkilä ja syksystä 2016 alkaen Revyyteatterin kasvatti ja perustajajäsen Mimmi Rantala.

Revyyteatterilla on historiansa aikana ollut kunnia tehdä yhteistyötä monien lahjakkaiden muusikoiden kanssa. Muun muassa tanssiorkesteri Nelinpeli ja Mikkelin kaupunginorkesteri St. Michel Strings ovat säestäneet teatterin produktioita. Keväästä 2015 lähtien Revyyteatterin luotto-orkesterina on toiminut loistava Timantti-orkesteri Juho Puikkosen johdolla. Toimintakaudella 2016-2017 sekä 2017-2018 teatterin laulukouluttajana toimii Nina Kaitaranta.

Tanssitaiteen merkitys on kautta aikain ollut suuri Revyyteatterin toiminnassa. Jyväskylän tanssiopiston rehtori Tuija Nikkilä teki kunnioitettavan työn teatterin pääkoreografina kevääseen 2016 saakka. Hänen lisäkseen tanssia ovat ryhmälle opettaneet vuosien saatossa muun muassa katutanssien virtuoosi Mikko Ahlgren, lattareiden taituri Alain Calderin sekä ryhmän omat tähdet Helena Hirvonen, Miia Leikas ja Johanna Saarinen (ent. Sjöblom). Syksystä 2016 lähtien koreografeina ovat toimineet Johanna Seppänen sekä Atte Kekkonen.

Revyyteatterin suola ovat kuitenkin revyyläiset itse; innokkaat, uutterat, lahjakkaat ja huimapäiset esiintyjät ja jokapaikanhöylät, joista muutamat ovat kulkeneet teatterin mukana koko sen olemassaolon ajan reissaten revyyn lippua liehuttaen jopa ”Ameriikkoihin” asti. Se sama lippu liehukoon vimmatusti vielä pitkään!

”…luovuutemme ehtymätön, rajaton, välitön!”

2016-2017

Mimmi Rantala

Tehtävä Revyyteatterissa: Käsikirjoittaja, ohjaaja


Johanna Seppänen

Tehtävä Revyyteatterissa: Koreografi


Nina Kaitaranta

Tehtävä Revyyteatterissa: Laulukouluttaja